Ders Kayıt İşlemleri Hakkında

DERS KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA

Ders Kayıt İşlemleri Hk.

Değerli öğrencilerimiz, yeni eğitim ve öğretim döneminiz hayırlı olsun.

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıtları 25-27 Eylül 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır.

25 - 27 Eylül (Pazartesi-Salı-Çarşamba) günleri, SABİS üzerinden öğrencilerimiz derslerine yazılabilecektir.

28 Eylül Perşembe günü sistem ders kaydına kapalı olacaktır.

29 - 30 Eylül – 1 Ekim (Cuma-Cumartesi-Pazar) günlerinde ise ders kaydını yaptıramayan ya da seçilen dersin kapanması dolayısıyla başka derse seçim yapmak zorunda kalacak öğrencilerimiz, derslerine kayıt yapabileceklerdir.

DERS YAZILMA İŞLEMLERİ

Ders kayıt aşamasında aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

1) Öğrencilerimiz, öğrenim giderlerini yatırmalıdır (ilgili ödemeyi; ikinci öğretim öğrencileri, uzaktan eğitim öğrencileri ve normal program süresi geçen birinci öğretim öğrencileri yapacaktır. Öğrenim ücreti ile ilgili diğer bilgilere şu (https://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9453/32696/katki-payi-ogrenim-ucreti-miktarlari ) linkten ulaşabilirsiniz.

2) SABİS’ten derse yazılma aşaması ise şu şekildedir:

>> https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login  adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) menüsünü seçiniz.

>> Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.

>> Açılan ekranda görülen ve seçmek istediğiniz dersler için ekle butonuna basınız.

>> Seçtiğiniz dersler sayfanın üst kısmında görünecektir. Derslerinize son halini verdikten sora Danışman Onayına Gönder butonuna basarak dersleri onaya gönderiniz.

>> Danışman Onayına Gönder butonuna basıldıktan sonra sistem Seçilen Dersler menüsünü açacaktır.

>> Eğer burada derslerinizle ilgili sorun olduğunu düşünürseniz danışman onaylayana kadar değişiklik yapılabilirsiniz.

>> Danışman Onayından sonra değişiklik yapılamayacaktır.

Her sınıfın danışman hocaları vardır. Ders seçimi esnasında problem yaşayan arkadaşlarımız bölümümüz yönetimine ulaşabilirler. Bu süreçte aşamadığınız ve çözemediğiniz probleminiz olduğunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Hepinize başarılar dileriz.

Önemli Not: Lütfen, ders kayıtlarınızı belirtilen tarihlerde yapınız.